הכינו תערובת של שמן זית עם שום
אפשר להוסיף זעטר או כל תבלין אחר על פי טעם אישי :
מלח, פלפל שחור, פפריקה
פרסו את הלחם ומרחו את הפרוסות בשמן המתובל
אפו בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 15- 25 דקות , עד ליבוש ותחילת השחמה
זמן היבוש תלוי בעובי הפרוסה ובמידת היובש שלה וכמובן בתנור
לפלטת קרוסטיני - צננו את הפרוסות ורגע לפני הארוחה הניחו כפית עגבניות מתובלות או חתיכות סביצ'ה
לקרוטונים - קררו היטב, חתכו לקוביות ואחסנו בצנצנת סגורה . הוסיפו את הקורטונים בסלט או במרק