מודה ומתוודה- יש לי אובססיה למתכונים. יש לי ספר מתכונים שבו כתובים מתכונים רבים שאספתי עם השנים וגם אוסף ענקי של ספרי בישול. כאשר אני מנסה מתכון חדש אינני חורגת מהרשום, אך לאחר מספר פעמים בהם אני מבשלת או אופה, לפי המתכון המקורי, לרב אני יוצרת ורסיה משלי.
לא מבטיחה לכם שכל המתכונים המופעים באתר זה בריאים, אך כאשר אנו מבשלים ואופים בבית אנו יכולים לבחור מה וכמה אנו שמים בתבשיל או במאפה. ועוד יותר חשוב בעיני, אנחנו יודעים מה אנחנו יודעים מה אנחנו אוכלים.
באפיה ובבישול ניתן להפחית כמויות של שומנים, מלחים וסוכרים ועדין לקבל תוצאה טעימה מאד.
כמובן שזה ענין של טעם אישי, אך חשוב לזכור שהיכולת שלנו להרגיש את המתיקות ו/ או המליחות של המאכל ניתנת לשינוי וככל שנתרגל לצרוך פחות ופחות סוכר ו/או מלח , כך נוכל להרגיש טוב יותר את טעמי המנה ולהנות , מבלי להרגיש שחסרה לנו מתיקות /מליחות.
אני מציעה להפחית את השימוש בהם בהדרגה על מנת למצוא את האיזון שמתאים לכם , בהצלחה!
באפיה, ניתן להחליף חלק מכמות השמן במים, חלב, מיץ תפוזים ועדין להגיע לתוצאות איכותיות. אני מפחיתה בין 20-50% מכמות השמן במתכוני עוגות בחושות. כמובן שהכל תלוי במתכון המקורי ובמרכיבים שבו.
בגיל 55 הפכתי סבתא לגבריאלי הקסום ומגיל צעיר מאד התחלנו לבשל ביחד. כעת אני מצפה להתחיל לבשל גם עם כפיר ורומי הקסומים. ממליצה בחם לבשל עם נכדים, אלו רגעים קסומים. גבריאל בן ה 4 , פרטנר נפלא לבישולים . הוא מוכן לעשות כל מה שאני מבקשת ממנו : לחתוך, לקלף, לערבב, לתבל, לרדד וגם לשבור ביצה .